Test-3

2. SINIF TÜRKÇE SORULARI

1-Dilimizde sözcüklerin başında hangi harf bulunmaz?

A)G B)j C)Ğ

2-Dilimizde kaç harf (ses)vardır?

A)29 B)8 C21

3-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi ismin önüne gelince, o ismin anlamını arttırır?

A)ihtiyar B)bebek C)adam

4-Aşağıdakilerden sözcüklerden hangisi ad durum eklerinden birini almamıştır?

A)moda B)sınıfta C)kapıyı

5-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi, birden çok varlığı anlatır?

A)balık C)kiremit C)ulus

6-“Aman ortaya basma” cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti koyarız?

A)! B)? C).

7-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi, sözlükte son sayfalarda aranır?

A)kalem B)jilet C)vazo

8-“Buraya koşarak geldim.” cümlesinde eylem bildiren sözcük hangisidir?

A)geldim B)buraya C)koşarak

9-Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin birden çok anlamı vardır? A)zeytin B)çay C)peynir

10-“Uçak” ile “hava alanı” arasında bir ilişki vardır. “Tren” ile hangi sözcüğün ilişkisi vardır?

A)iskele B)istasyon C)otogar

Cevap Anahtarları

1-C 2-A 3-A 4-A 5-C 6-A 7-C 8-A 9-B 10-B

 

 

 









Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsminiz:
E-mail adresiniz:
Siteniz:
Mesajın:
İlkokul Kaynak Sitesi
 
INFOMELDUNG_LOGINBOX
Facebook'ta buluşalım
 
Reklam
 
SUNUM
 

HABER BANDI
 
 

 
 

=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=